1963

Historie

 

Het aan de Vecht gelegen openluchtbad Olde Vechte wordt op zaterdag 4 juni 1955 officieel geopend. Voor Ommen is het een eerste stap voor de verdere ontwikkeling als recreatie-gemeente, maar ook 'op het gebied der volksgezondheid'. (bron: OudOmmen.nl)  

Medio september 2009 gaf wethouder Beugelink van de gemeente Ommen het startschot voor de renovatie en nieuwbouw van het bad. In de winter van 2009-2010 wordt een aantal zwembaden gesloopt en het bestaande 50-meter bad wordt verbouwd tot 25-meterbad, recreatiebad en technische ruimte. Daarnaast werd een nieuw peuterbad gerealiseerd en de kleedruimtes werden gerenoveerd.

Nadat begin 2014 duidelijk werd dat de gemeente Ommen het zwembad uit financiële overwegingen wilde afstoten, ontstonden al gauw initiatieven om het open te houden. Hieruit is een stichting ontstaan die geleid wordt door een vrijwillig bestuur. Op 8 april 2015 is dit bestuur officieel van start gegaan. Met de gemeente zijn afspraken gemaakt over de voorwaarden waaronder de stichting de exploitatie heeft overgenomen. Sinds 19 november 2015 is bekend dat de gemeente het openluchtbad een meerjarige subsidie heeft toegekend. Hierdoor kunnen we onze plannen richten op de lange termijn en daar zijn we heel blij mee.

 

Zie voor meer historische informatie de site van Oud Ommen.

Luchtfoto