DSC_3423-1

Veiligheid

 

Bij ons zwembad zijn er duidelijke afspraken over de handelwijze bij overtreding van die regels, of het plegen van strafbare feiten. Bezoekers die zich niet aan de door ons opgestelde huis- en gedragsregels houden kan de toegang tot de baden ontzegd worden. Stichting openluchtbad Olde Vechte draagt er zorg voor dat er opgeleide vrijwilligers zijn die zich bezig houden met het toezicht. Deze vrijwilligers worden jaarlijks geschoold om uw veiligheid te geranderen. 

Alle toezichthouders die bij Olde Vechte aan het bad staan, hebben een cursus tot life guard gevolgd. Zij weten hoe ze toezicht moeten houden en hoe te handelen bij een noodsituatie. Deze life guards kunnen reddend zwemmen en levensreddende eerste hulp bieden, waaronder het reanimeren van zowel volwassenen als kinderen. Onder deze vrijwilligers zijn ook mensen die beroepsmatig al weten hoe ze eerste hulp moeten verlenen, zoals verpleegkundigen, politieagenten en ambulancepersoneel. Ook de kwaliteit van het zwemwater is een verantwoordelijkheid van de toezichthouders. Twee maal daags voeren ze een controle uit.”

Constant alert
Er staan altijd twee toezichthouders aan het bad,en bij drukke dagen staan er meerdere toezichthouders. Ze zijn constant alert en werken niet lang achter elkaar. We hebben veel toezichthouders om elkaar te kunnen af lossen.

Vrijwilligers nodig
Om onze openingstijden te kunnen handhaven zijn we altijd opzoek naar nieuwe toezichthouders. Lijkt het je wat om ons team te komen versterken meld je dan aan via ons aanmeldformulier.