fb13

Gedragsregels

 

 1. Openluchtbad Olde Vechte beschikt over diverse kleedgelegenheden. Het aan- en uitkleden en opbergen van kleding moet in de daarvoor bestemde ruimtes.
 2. Individuele kleedhokjes, er mag maar één persoon tegelijk in een kleedhokje.
 3. Kleding dient te worden opgeborgen in de daarvoor bestemde lockers.
 4. 2 gezamenlijke kleedruimtes, 1 grote heren- en 1 grote dameskleedruimte. Gaat u met uw kind zich omkleden in deze kleedkamers dan is het geslacht van de ouder bepalend.
 5. In de zwembaden dient u officiële zwemkleding te dragen. Zwemmen in ondergoed of in een afgeknipte spijkerbroek is verboden. Ook ondergoed onder de zwemkleding is niet toegestaan. T-shirts en petjes zijn niet toegestaan. Zwemmen met T-shirt is alleen toegestaan op doktersadvies wanneer er sprake is van huidallergie.
 6. Voordat u het water ingaat, dient u zich eerst kort te douchen. Dit is om de lichaamstemperatuur aan te passen aan de temperatuur van het zwemwater en om hygiënische redenen.
 7. Kinderen zonder zwemdiploma zijn in alle baden en op alle perrons verplicht zwemvleugels te dragen. Ook dienen zij onder handbereik van een volwassen te zijn en hebben alleen toegang in baden en op perrons samen met een volwassene (18+) die goed kan zwemmen.
 8. Kinderen zonder zwemdiploma, met zwemvleugels om de armen, mogen in alle baden zwemmen onder begeleiding van een geoefende volwassene in badkleding. Het is niet toegestaan voor kinderen zonder zwemdiploma van de duikplank te gaan (ook niet met zwemvleugels). Zwemvleugels zijn tegen vergoeding verkrijgbaar bij de kassa. Zwemvleugels geven geen garantie op niet verdrinken.
 9. Baby’s dienen in alle baden (m.u.v. het peuterbad) bij voorkeur gebruik te maken van een babyfloat.
 10. Bezoekers dienen tijdens en na het bezoek het perron, de ligweiden, toiletten, douches etc. schoon te houden en schoon achter te laten. Er staan overal voldoende afvalbakken om afval in te deponeren. 
 11. Hardlopen op de perrons is niet toegestaan.
 12. Gevonden voorwerpen dienen bij de kassa te worden afgegeven.
 13. Houd de ingang en (nood)uitgang van het zwembad vrij in verband met veiligheid.
 14. In ondiep water (tot 1.40 meter) mag niet van de bassinrand worden gedoken.
 15. Na sluitingstijd kunt u nog maximaal 10 minuten gebruik maken van de douche- en kleedruimtes.
 16. Voetballen is op de speelweide (linkerspeelweide gezien vanaf ingang) toegestaan als andere bezoekers hier geen last van hebben.
 17. Alle soorten speelballen, inclusief strandballen, zijn in en rond de bassins (op de perrons) alleen toegestaan na nadrukkelijke toestemming van het badpersoneel.
 18. Het afspelen van harde muziek is niet toegestaan.
 19. Topless zonnen of zwemmen is niet toegestaan.
 20. Zelf meegebrachte consumpties mogen alleen genuttigd worden op de ligweiden en picknicktafels.
 21. Gekochte consumpties uit de kiosk kunnen genuttigd worden op het terras gelegen tegenover de kiosk.
 22. Zonder toestemming van de Stichting Openluchtbad “Olde Vechte” mogen bezoekers geen beroepsmatige zwemles geven.